Latvijas skolu skolotāji apgūst vācu metodiku Jelgavā
Vieta: Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

19. un 20. augustā Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) trešo reizi tiks īstenota kursu programma pedagogiem „52 aizraujoši eksperimenti skolas gaitenim un klases telpai. Miniphänometa”. 23 skolotāji no 11 Latvijas skolām apguva nepieciešamās prasmes un zināšanas Miniphänometa metodikas ieviešanai savās skolās.

Pirmajā kursu dienā skolotāji darbojās praktiski - sadalījušies 7 grupās viņi devās uz ZRKAC Metālapstrādes mācību parkā esošo Minphänomenta darba laboratoriju, kurā katra grupa izveidoja pa vienai eksperimentu stacijai.  Šāds praktisks kursu ievads ļauj skolotājiem saprast, ka eksperimentu stacijas ir viegli uzbūvēt ikvienam, kuram ir instrukcija.

20. datumā kursu dalībnieki piedalījās teorijas nodarbībās, kurās uzzināja par Miniphänomenta metodikas ideju un metodoloģisko pamatojumu. Šajā dienā skolotājiem bija iespēja arī iepazīties ar eksperimentu staciju komplektu un pašiem veikt vienkāršus eksperimentus, kas tālāk izmantojami darbā ar skolēniem.

Šī gada kursos piedalījās 23 pedagogi no skolām Vecpiebalgas un Amatas novados, Jēkabpilī, Talsos, Limbažos, Madonā, Kandavā, Salaspilī, Rīgā, Jūrmalā un Liepājā. Šis ir trešais mācību gads, kad Miniphänometa metodika tiek ieviesta Latvijas skolās.  

Kursus vadīja Miniphänomenta metodikas multiplikatori Latvijā, ZRKAC speciālisti Sanita Šabanska un Zintis Buls.

Miniphänometa ir Jelgavas pilsētas pašvaldības atbalstīta metodika, kuru Latvijā sadarbībā ar Ziemeļvācijas metāla un elektroindustrijas uzņēmumu darba devēju apvienības NORDMETALL fondu realizē ZRKAC. Metodikas mērķis ir skolēnu iespējami agra iepazīstināšana ar tehnikas norisēm, lai attīstītu viņu pētnieciskās prasmes un veicinātu viņu interesi par dabaszinātnēm. Idejas autors ir fizikas doktors Lucs Fīzers (Lutz Fiesser) no Flensburgas universitātes Vācijā. Metodika paredzēta bērniem no 1. līdz 6. klasei un eksperimentu staciju izmantošana tiek rekomendēta arī fizikas stundās vecāko klašu skolēniem.

Galerija

Skolotāji mācās par 52 aizraujošiem eksperimentiem skolas gaitenim un klases telpai
Atgriezties