Jelgavā tiek atklāts izglītojošs un attīstošs projekts MINIPHÄNOMENTA
Vieta: Jelgavas 2.pamatskola

2012. gada 17. septembrī, Jelgavas 2. pamatskolā tika atklāta projekta „MINIPHÄNOMENTA” ieviešana Latvijā. Atklāšanā piedalījās atbalstītāji no Jelgavas pilsētas pašvaldības, Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas, NORDMETALL fonda, Vācijas vēstniecības un Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra.

„MINIPHÄNOMENTA” ir Vācijā sekmīgi izmēģināts un īstenots projekts, kura mērķis ir skolēnu iespējami agra iepazīstināšana ar tehnikas norisēm, lai attīstītu viņu pētnieciskās prasmes un veicinātu viņu interesi par dabaszinātnēm. Projekta idejas autors ir profesors Lucs Fīzers (Lutz Fiesser). Projekts izstrādāts, sadarbojoties Flensburgas universitātei, metāla un elektroindustriju uzņēmumu darba devēju apvienības NORDMETALL fondam.

NORDMETALL fonda Izglītības politikas departamenta vadītājs Peters Golinskis (Peter Golinski) un starptautisko attiecību koordinators Hans Mancke (Hans Manzke) bija ieradušies Jelgavā, lai piedalītos projekta atklāšanā Latvijā. P. Golinskis pateicās visiem, kuri ieguldījuši darbu projekta ieviešanā Jelgavā un vēlēja, lai izdodas to realizēt visā Latvijas teritorijā.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš pateicās sadarbības partneriem no Vācijas par nesavtīgu dalīšanos savās zināšanās un novēlēja, lai ar šī projekta palīdzību spējam radīt gudrus un zināt gribošus profesionāļus.

Atklāšanas pasākuma dalībniekiem bija iespēja vērot, kā Jelgavas 2. pamatskolas sākumskolas skolēni starpbrīdī darbojas ar skolas gaiteņos uzstādītajām eksperimentu stacijām un novērtēt viņu milzīgo interesi. Bērnu ieinteresētību uzsvēra arī Jelgavas 2. pamatskolas vecāku komitejas pārstāve Guna Heidemane, apliecinot vecāku gatavību iesaistīties projekta realizācijā un palīdzēt.

Projekta ieviešanu Jelgavā koordinē Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs, kura direktore Sarmīte Vīksna pasākuma noslēgumā pateicās visiem iesaistītajiem un pauda pārliecību, ka projekts Latvijā tiks realizēts veiksmīgi.

Galerija

Projekta "MINIPHÄNOMENTA" atklāšana Jelgavas 2. pamatskolā
Atgriezties