Mācības uzsāk NBS jūras spēku koki (pavāri uz kuģiem)
Vieta: Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

2012. gada 20. septembrī Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) mācības programmā „Pavārmākslas pamati” (159 stundas) uzsāka NBS Jūras spēku koki (pavāri uz kuģiem).

Mācību atklāšanā piedalījās Jūras spēku komandieris jūras kapteinis Rimants Štrimaitis, kuģa komandieris Tālis Dzērve un šefpavāre Ina Pudāne no Ādažu militārās bāzes.

Programmā plānots apgūt tēmas par jaunākajām tendencēm pavārmākslas attīstībā, minimālajām higiēnas prasībām, sabalansētas ēdienkartes veidošanu, ēdienu tehnoloģiskās kartes un kalkulāciju sastādīšanu, visdažādāko ēdienu gatavošanas tehnoloģiju, par garšu un produktu kombinēšanu ēdienos, etiķetes pamatprincipiem, galda servēšanu un ēdienu pasniegšanu u.c.

Kursos nodarbības vadīs Amatu skolas pasniedzējas Aina Tāluma un Ligita Ziemele, LLU lektore Janīna Ķīvīte, kafejnīcas „Silva” vadītāja Sandra Blūmane, šefpavāre Sanita Strode. Šo kursu klausītājiem būs iespēja arī mācīties arī pie Ingmāra Ladiga - restorānu „Ladigs cafe” un „Ostas skati” šefpavāra, TV raidījuma „Mūsdienu Latvijas garša” labākā pavāra titula - 2012 ieguvēja.

Pēc kursu atklāšanas viesi iepazinās ar Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centru un kopā ar Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieku Aigaru Rubli apmeklēja ZRKAC Metālapstrādes mācību parku.

Atgriezties