Jelgavā uzsāk pasaulē aprobētas IT izglītības programmas īstenošanu
Vieta: Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

2012. gada 4. oktobrī Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) sadarbībā ar Microsoft Latvia tika uzsākta audzēkņu apmācība programmā Microsoft IT Academy. Pirmie IT zināšanas un prasmes apgūst Jelgavas 1. ģimnāzijas skolēni.

Microsoft visā pasaulē velta lielas pūles, lai mācību spēkiem un skolēniem sniegtu rīkus un zināšanas, kas nepieciešamas dzīvei 21.gadsimtā. Tai skaitā tiek realizēta virkne uz jauniešiem orientētu programmu, kas dažādajām mērķa grupām palīdz iepazīt tehnoloģijas un veicināt to jēgpilno izmantošanu. Programma Microsoft IT Academy  ir Microsoft korporācijas piedāvātais risinājums IT izglītības jomā, aptverot izglītības iestādes studentus, pasniedzējus un IT speciālistus. Patlaban šajā programmā, kura savu darbību ir uzsākusi 2003. gadā, piedalās vairāk 10000 izglītības iestāžu visā pasaulē.

ZRKAC ir pirmā izglītības iestāde Latvijā, kura izlēmusi sekot pasaules pieredzei un izmantot Microsoft IT Akadēmijas sniegtās iespējas tieši skolēnu IT kompetences paaugstināšanā. Kā pilotgrupa šīs programmas apguvei izvēlēti Jelgavas 1. ģimnāzijas 10., 11. un 12. Klašu skolēni.

Skolēnu galvenais ieguvums – iespēja padziļināti apgūt aktuālākos Microsoft produktus un tehnoloģijas, kā arī iegūt starptautiski atzītu sertifikātu, kas apliecina viņu prasmes strādāt ar Microsoft Office produktiem un citiem atbalsta resursiem. Programmas ietvaros studentiem un pasniedzējiem ir iespēja piekļūt virknei lietojumprogrammu un lietot tās mācību procesā.

Galerija

"Microsoft IT Academy" Kompetenču attīstības centrā
Atgriezties