Junioru universitātes dalībniekam bronzas medaļa starptautiskā olimpiādē

Latvijas skolēnu komanda, kuras sastāvā darbojās arī jelgavnieks – Junioru universitātes 8. klases skolnieks Artis Galvanovskis, izcīnījusi bronzas medaļu Eiropas dabas zinību olimpiādē EUSO, kas no 30. marta līdz 6. aprīlim notika Atēnās, Grieķijā.

Artis komandā no Latvijas startēja  kā kīmiķis, pārējie dalībnieki – biologs un fiziķis bija no citām Latvijas skolām. Kā mentors piedalījās arī Junioru universitātes pasniedzējs Mihails Haļitovs.

Olimpiādē skolēniem bija jāpilda 2 uzdevumi. Ķīmijā tie bija par olīveļļu un par jūras ūdeni. Abi darbi bija gana sarežģīti gan no izpildījuma, gan ķimikāliju viedokļa, bet rezultāti ir samērā labi - abos uzdevumos iegūtas divas trešdaļas no iespējamajiem punktiem.

Papildus uzdevumi jauniešiem bija radošās darbnīcas - fotogrāfēšana, modelēšana, kultūra un citi. Artis saņēma balvu par aktīvu līdzdalību muzejā notikušajās ātruma un vērības sacensībās.

Olimpiādes nedēļas laikā dalībniekiem bija iespēja apskatīt vairākas vēsturiskās vietas, to skaitā Akropoli, Agoru, Olimpisko stadionu un Olimpiju, kurā iededz olimpisko liesmu.

Galerija

Junioru universitātes dalībniekam bronzas medaļa starptautiskā olimpiādē
Atgriezties