Jelgavas pilsētas sociālo zinību konkurss 5. klašu skolēniem „Būsim veseli!”
Vieta: Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

2014. gada 15. aprīlī Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) norisinājās Jelgavas pilsētas sociālo zinību konkurss 5. klašu skolēniem „Būsim veseli!”, ko organizēja ZRKAC jauniešu atbalsta grupa „Jaunie līderi” sadarbībā ar Jelgavas pilsētas vēstures un sociālo zinību metodisko apvienību, Jelgavas Sociālo lietu pārvaldi un Zemgales mutes veselības centru.

Pasākumā piedalījās septiņas 5. klašu skolēnu komandas no Jelgavas 3. sākumskolas, 4. sākumskolas, 5. vidusskolas, 6. vidusskolas, 2. Pamatskolas un Tehnoloģiju vidusskolas - kopā 35 dalībnieki. Konkursa aktivitātes par veselības tematiku tika organizētas septiņās stacijās, ko vadīja jaunieši. Uzdevumi bija veidoti tā, lai skolēniem būtu iespēja ne tikai parādīt savas zināšanas, bet arī iegūt jaunas zināšanas un prasmes. Tā, piemēram, stacijā „Pirmā palīdzība” skolēni izspēlēja spēli, kurā iejutās glābēju lomā un „cietušajam” – manekenam – veica sirds masāžu. Stacijā „Higiēna” tika zīmētas domu kartes, bet stacijā „Esi brīvs no atkarībām!” bija iespēja, izmantojot speciālas „reibuma brilles”, pašiem pārbaudīt, kā mainās realitātes izjūta, esot alkohola vai narkotisko vielu reibumā.

Noslēgumā visas komandas saņēma atzinības rakstus dažādās nominācijās un balvas, ko bija sagādājusi Sociālo lietu pārvalde un Zemgales mutes veselības centrs. Galvenā balva – ananass un vitamīni – no Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes tika katram „Viszinošākās komandas” pārstāvim (Jelgavas 4. sākumskola).

Pasākumu vadīja ZRKAC jauniešu atbalsta grupa „Jaunie līderi”.

Galerija

Konkurss sociālajās zinībās 5. klašu skolēniem "Būsim veseli"
Atgriezties