Noslēdzies jauno vides pētnieku forums “Skolēni eksperimentē”

18. aprīlī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) jau astoņpadsmito reizi notika jauno vides pētnieku forums “Skolēni eksperimentē”, kurā Jelgavas izglītības iestāžu 1.–6. klašu skolēni prezentēja savus īstenotos pētījumus.

Šogad pasākumā piedalījās 12 zinātkāri skolēni, kas klātesošos iepazīstināja ar 6 veiktiem eksperimentiem un gūtajiem secinājumiem.

Konkursa dalībnieki pārstāvēja šādas skolas: Jelgavas Pārlielupes pamatskola (pedagoģe – Sandra Stubure), Jelgavas Tehnoloģiju vidusskola (pedagoģes – Rasmīte Rankevica un Smaida Cielava) un Jelgavas 5. vidusskola (pedagogs – Josifs Spirts).

Skolēnu darbus vērtēja žūrija: Dienvidrietumu reģionālās vides pārvaldes direktora vietniece Evita Beitlere; Jelgavas Valsts ģimnāzijas fizikas skolotāja Baiba Daģe; Jelgavas Valsts ģimnāzijas bioloģijas skolotāja Ingūna Kopštāle un ZRKAC Izglītības attīstības nodaļas vadītāja Dace Pētersone-Gūtmane.

Eksperimenti tika vērtēti pēc šādiem kritērijiem: darba oriģinalitāte; aktualitāte; temata atbilstība skolēna dabiskajai zinātkārei; eksperimenta zinātniskums un izpildījums atbilstoši vecumposmam; motivācijas, zināšanu un pētniecisko prasmju savstarpējā saistība; skolēna personīgais ieguldījums eksperimenta veikšanā; eksperimenta izpratnes skaidrojums; darba prezentācija un atbildes uz jautājumiem.

Godpilno 1. vietu ieguva divas komandas – Jelgavas 5. vidusskolas 1. b klases skolnieces Anastasija Domkova un Polina Denisko par pētījumu “Elektroniskais plastilīns” un Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas 1. c klases audzēkņi Pauls Župikovs, Agnese Bērza un Loreta Fleminga par darbu “Sēkla, stādiņš, tomātiņš”.

2. vietā ierindojās divas Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas komandas – 1. d klases skolnieces Sāra Šteina un Elīna Dzene ar eksperimentu “Puķuzirņu dīgšana” un 1. d klases skolnieki Jēkabs Lisovskis un Artjoms Čižiks ar pētījumu “Vai augi spēj kustēties?”

Savukārt 3. vietu dalīja Jelgavas Pārlielupes pamatskolas 4. a klases audzēknis Pāvels Morguls, īstenojot pētījumu “Ūdens kvalitātes noteikšana Jelgavā”, un Jelgavas 5. vidusskolas 2. a klases skolnieces Vera Bočkova un Adelina Smirnova ar darbu “Man patīk elektronika!”

Konkursa mērķis – sekmēt izpratni par vidi un tās problēmām, tādējādi rosinot skolēnu interesi par dabas procesu pētīšanu, veidojot labvēlīgu attieksmi pret vides saglabāšanu un veicinot pētniecisko prasmju pilnveidi.

 

Galerija

Jauno vides pētnieku forums “Skolēni eksperimentē”
Atgriezties