Bezmaksas seminārā jelgavnieki gūst zināšanas par uzņēmējdarbības uzsākšanu

16. aprīlī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) organizēja bezmaksas semināru “Kā uzsākt uzņēmējdarbību?”, kurā klātesošie noskaidroja piecus svarīgākos soļus sava biznesa izveidei.

Pasākumu atklāja ZRKAC Uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītāja Līga Miķelsone, savukārt nodarbību vadīja sertificēta grāmatvede, nodokļu un grāmatvedības kursu pasniedzēja Ph. D. Aļona Irmeja.

Klātesošie guva praktiskas zināšanas par uzņēmējdarbības uzsākšanu, iepazīstot piecus svarīgākos aspektus – lēmuma pieņemšana, piemērotākās uzņēmējdarbības formas un izdevīgākā nodokļu režīma izvēle, reģistrācijas procesa un grāmatvedības kārtošanas jautājumi.

Aļona Irmeja sniedza visaptverošu informāciju par komercdarbības formām, nozīmīgākajām to atšķirībām un piemērotību dažādu biznesu jomu uzsākšanā. Dalībnieki guva izpratni par regulējošajiem procesiem, kas veido uzņēmējdarbības vidi Latvijā, un nodokļu maksāšanas veidiem.

Tāpat klātesošie iepazinās ar secīgi īstenojamiem soļiem uzņēmējdarbības reģistrēšanas procesā un noskaidroja, kā veikt saimnieciskās darbības uzskaiti – kādas grāmatvedības programmas ir pieejamas un kādas ir to atšķirības.

 

Galerija

Kā uzsākt uzņēmējdarbību
Atgriezties