Miniphänomenta metodikas pieredzes seminārs
Vieta: Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

10. janvārī pl. 13:00 Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) notika pieredzes apmaiņas seminārs "Miniphänomenta" metodikas realizētājiem. Seminārā piedalījās 24 pedagogi no skolām Jelgavā, Liepājā, Elejā, Bauskā, Tetelē, Svētē un Ikšķilē.

52 aizraujoši eksperimenti mācību stundām un starpbrīžiem jeb „Miniphänometa” ir Jelgavas pilsētas pašvaldības atbalstīts projekts, kuru sadarbībā ar Ziemeļvācijas metāla un elektroindustrijas uzņēmumu darba devēju apvienības NORDMETALL fondu Latvijā jau pusotru gadu realizē ZRKAC. Projekta mērķis ir skolēnu iespējami agra iepazīstināšana ar tehnikas norisēm, lai attīstītu viņu pētnieciskās prasmes un veicinātu viņu interesi par dabaszinātnēm.

Pedagogi dalījās pieredzē par "Miniphänomenta" metodikas pozitīvajiem aspektiem un kopā ar metodikas multiplikatoriem no ZRKAC meklēja risinājumus problēmām, ar kurām nākas saskarties ieviešanas procesā.

Semināra dalībnieki līdzdarbojās metodikas veiksmīgu realizāciju veicinošu aktivitāšu demonstrējumos, uzzināja vairāk par ekspermentu staciju izmantošanu mācību stundās un noklausījās apkopojumu par metodikas ieviešanas rezultātiem Vācijā, kur tā darbojas jau 10 gadus.

Vairāk par "Miniphänomenta" metodiku varat uzzināt šeit.

Galerija

Miniphänomenta metodikas pieredzes seminārs
Atgriezties