Junioru universitāte „FIZMIX Eksperiments” festivālā

Sestdien, 11. maijā, Junioru universitātes dalībnieki devās mācību ekskursijā uz Latvenergo „FIZMIX Eksperiments” fizikas festivālu. Festivāla centrālā tēma – LAIKS tā fizikālajā nozīmē. Tas norisinājās Rīgas kongresu namā un tā apkārtnē, kur skolēni varēja piedalīties dažādās radošās aktivitātēs, erudīcijas konkursos un vienlaikus vērot notikumus un iedvesmojošu personību uzstāšanos uz lielās skatuves.

Junioru universitātes dalībnieki aktīvi darbojās radošo aktivitāšu pieturās: iepazinās ar programmēšanu, robotu uzbūves veidošanu, iejutās drona pilota lomā, piedalījās spriedzes un veiklības spēlēs. Bija iespēja vērot aktivitātes uz brīvdabas skatuves, kur ar savu profesiju un hobiju iedvesmoja Aerodium galvenais inženieris Kristians Rimkus, brīvās niršanas rekordiste Beata Grickeviča, ekstrēmā motosporta profesionālis Mārtiņš Aleksandrovičs un AHHAA zinātnes centra eksperts ar aizraujošu stāstu par notikumiem kosmosā. Fizikas festivālā norisinājās arī Latvijas skolu fizikas erudīcijas konkursa “FIZMIX Eksperiments” fināls.

Festivāla idejas pamatā ir pasaulē augošā interese par fizikas mācīšanu praktiskā, visiem saprotamā veidā. Iespēja vērot dažādu eksperimentu, tehnoloģiju norisi dzīvē skolēnos raisa lielāku interesi par fiziku un, iespējams, iedvesmos arī nākotnē domāt par profesijas izvēli saistībā ar šo nozari.

Mācību ekskursijā piedalījās 55 Junioru universitātes dalībnieki no dabas zinību un programmētāju grupām.

Galerija

Junioru universitāte "FIZMIX Eksperiments" festivālā
Atgriezties