Līdzdalība starptautiskā Mašīnbūves, metālapstrādes, automatizācijas, elektronikas, elektrotehnikas, instrumentu un jauno tehnoloģiju izstādē „Tech Industry 2018”

No 29. novembra līdz 1. decembrim Rīgā notika starptautiskā Mašīnbūves, metālapstrādes, automatizācijas, elektronikas, elektrotehnikas, instrumentu un jauno tehnoloģiju izstāde „Tech Industry 2018”, kas ir lielākā Metālapstrādes un mašīnbūves nozares izstāde Baltijas valstīs.

Šajā izstādē piedalījās vairāk nekā 270 metālapstrādes, mašīnbūves, kā arī nozares tehnoloģiskā nodrošinājuma uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Vācijas, Polijas, Čehijas, Itālijas, Francijas, Austrijas, Slovēnijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Ungārijas, Ķīnas un Taivānas.

Izstādē, kā katru gadu, bija arī atsevišķs metālapstrādes un mašīnbūves izglītības iestāžu bloks. Tajā vienkopus tika pulcētas visas nozares skolas. Arī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centra (ZRKAC) Metālapstrādes mācību parka speciālisti savā stendā prezentēja ZRKAC piedāvājumu Inženierzinātņu kompetences ieguvei.

Tā kā ZRKAC ir iesaistījies starptautiskā Erasmus+ projektā “Metālapstrādes nozares darbinieku sagatavošana darbam ar gudrām tehnoloģijām atbilstoši Industrijas 4.0 vajadzībām”, Metālapstrādes mācību parka vadītājs Māris Ernstsons sniedza arī informāciju par projektu, tā mērķiem un iespējām iesaistīties mācībās.

Projekta mērķis ir izstrādāt mācību materiālus un interaktīvu mācību vidi, kas sekmētu metālapstrādes nozares speciālistu sagatavošanu atbilstoši Industry 4.0. vajadzībām. Pašlaik notiek intensīvs darbs, lai jaunajā gadā varētu uzsākt projekta pilotgrupu apmācību un projektā izstrādāto materiālu aprobēšanu.

Atgriezties