VID seminārā skaidro par biedrībām, nodibinājumiem un reliģiskām organizācijām
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs

2018. gada 6. novembrī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC), atsaucoties uz Jelgavas pilsētas iedzīvotāju izrādīto interesi, sadarbībā ar VID, organizēja semināru “Kas jāzina biedrībām, nodibinājumiem un reliģiskām organizācijām?”. Pasākums izraisīja lielu interesi, pulcējot gandrīz 70 dalībniekus no Jelgavas, Dobeles, Ozolniekiem, Rīgas un Tukuma, kā arī no Rundāles, Jelgavas un Dobeles novadiem.

Ņemot vērā, ka dalībnieku vidū bija gan pieredzējuši biedrību, nodibinājumu un reliģisku organizāciju vadītāji, gan tādi, kuri tikai plāno dibināt šādas organizācijas, lektore Sanita Vīnava, galvenā nodokļu inspektore, pasākuma apmeklētājus iepazīstināja ar organizāciju reģistrācijas kārtību, atskaišu iesniegšanu VID un nodokļu atvieglojumiem ziedotājiem ne tikai no teorētiskā aspekta, bet arī no praktiskā – uzskatāmi parādot piemērus dažādās situācijās.

Pasākuma dalībnieki papildus iepriekš sniegtajai informācijai vēlējās noskaidrot par sniegto materiālo palīdzību organizācijas biedriem un tās aplikšanu ar iedzīvotāju ienākuma nodokli, organizācijas saimniecisko darbību, brīvprātīgo atbalstu reliģiskajām organizācijām, apvienoto gada pārskatu un tā iesniegšanas procesu, kā arī par attaisnotajiem izdevumiem saistībā ar ziedojumiem, kurus veikušas fiziskas personas.

Lai gan semināra ietvaros tika uzdoti dažādi jautājumi, arī pēc semināra daudzi apmeklētāji izmantoja iespēju klātienē vērsties pēc individuālas konsultācijas pie lektores, lai noskaidrotu atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem.

 

Galerija

VID seminārā skaidro par biedrībām, nodibinājumiem un reliģiskām organizācijām
Atgriezties