Zinātnieku nakts ar mazajiem pētniekiem
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) 28. septembrī sadarbībā ar Jelgavas pilsētas skolām jau otro reizi Jelgavā organizēja ziātnieku nakts aktivitātes mazajiem pētniekiem – pirmskolas un sākumskolas skolēniem kopā ar vecākiem.

Šajā vakarā ZRKAC un Jelgavas skolas piedāvāja apmeklētājiem radošas darbnīcas, interaktīvas nodarbības un aizraujošus demonstrējumus par dažādām ar zinātni saistītām tēmām. Starp vadītājiem bija aktīvākie un radošākie skolotāji no vidusskolām un vecāko klašu skolēni.

Bērniem un viņu vecākiem tika piedāvāta daudzpusīga un aktuāla aktivitāšu programma – iepazīšanās ar dabaszinātņu fenomeniem ikdienas dzīvē, 3D pasauli, darbošanās veselības un spēļu laboratorijās, zinātnes mīklu minēšana, fizikas brīnumu iepazīšana, vielu pazīšana dabā, latviešu valodas un zīmēšanas mācīšana robotiem, magnētu spēka novērošana, čiekura higrometra un kaleidoskopa izgatavošana, piedalīšanās animācijas studijā, lego un elektroniskās pilsētas apmeklēšana, lielo ziepju burbuļu vērošana un citas darbības.

Dalībnieku aktivitāte bija liela – eksperimentos, demonstrācijās un darbnīcās piedalījās vairāk kā 300 dažāda vecuma bērnu kopā ar ģimenēm.

Paldies Jelgavas 4. sākumskolai, Jelgavas 2. pamatskolai, Jelgavas 4. vidusskolai, Jelgavas 5. vidusskolai, Jelgavas 6. vidusskolai, Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolai, Jelgavas Valsts ģimnāzijai un Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijai par iesaistīšanos un piedāvātajām aktivitātēm!

Galerija

Zinātnieku nakts – pirmie soļi zinātnē
Atgriezties