Labo darbu festivāls
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

2018. gada 9. maijā pl. 10:00 Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā notiks pasākums – “Labo darbu festivāls”.

Valsts izglītības un satura centrs sadarbībā ar pašvaldību izglītības iestādēm, ekspertiem un nevalstiskajām organizācijām rīko Latvijas valsts simtgadei veltītu pasākumu “Pilsoniskās līdzdalības un labo darbu maratons” ar nosaukumu “Labo darbu festivāls”. Festivāls notiek visos Latvijas reģionos – Vidzemē, Latgalē, Kurzemē, Rīgā un arī Zemgalē.

Festivāla mērķis ir sekmēt bērnu un jauniešu piederību savai skolai, vietējai kopienai un valstij, veicināt viņu pilsonisko līdzdalību, patstāvību, atbildību un piedalīšanos valsts simtgades svinēšanā un Latvijas valstiskuma stiprināšanā.

Pasākuma ietvaros 41 skolēnu komanda no Zemgales reģiona piedalīsies labo darbu spēlē jeb ideju tirdziņā “Dots Devējam’’. Spēles laikā būs iespēja parādīt savu devumu, prezentējot iepriekš paveiktos labos darbus, kā arī gūt ieskatu un novērtēt citu devumu labo darbu veikumā. Festivālā arī skolotājiem būs iespēja tikties pie apaļā galda, lai apspriestu labo darbu īstenošanu izglītības iestādēs, vietējās kopienās, iespējas turpināt šo iniciatīvu, risinot galvenās problēmas un motivējot jauniešus dalībai dažādās aktivitātēs.

Pēc spēles “Dots Devējam” eksperti un citas komandas balsojumā piešķirs labākās komandas titulu, kā arī noteiks aktīvākos apmeklētājus un pasniegs viņiem pārsteiguma balvas.

Jauniešiem tiks sniegta iespēja visiem kopā paveikt arī īpašu labo kopdarbu – izveidot kukaiņu viesnīcas (Uzvaras parkā pl. 14:00), lai arī kukainīši var veikt savus labos darbus, tā simboliski turpinot un attīstot festivāla norisi un domu. Tas ļaus jauniešiem apzināties ne tikai savu lomu, darot labus darbus, bet arī ikvienas dzīvās radības labo darbu nozīmi.

 

Atgriezties