Starptautisks konkurss skolotājiem

“Zinātne uz skatuves - Latvija” aicina dabaszinību, matemātikas, fizikas, astronomijas, ķīmijas, bioloģijas, inženierzinātņu un IKT skolotājus, kuriem ir radošas idejas, kā zinātni padarīt aizraujošu un saprotamu mācību procesā, piedalīties konkursā “Zinātne uz skatuves”.

Nacionālais atlases konkurss notiks 2018. gada 8. septembrī Jelgavā pasākuma “Metāla svētki 2018” ietvaros. Konkursa laureāti iegūs tiesības piedalīties “Science on Stage – Europe” festivālā 2019. gadā Kaškaišā, Portugālē.

Science on Stage Europe ir Eiropas valstu dabas zinātņu pedagogu asociācija, kas apvieno dabas zinātņu skolotājus Eiropā, lai sniegtu iespēju dalīties pieredzē, apmainīties ar mācīšanas pieejām, metodēm un idejām ar kolēģiem no 25 Eiropas valstīm un Kanādas. Šīs organizācijas mērķis – veicinot skolotāju radošumu, uzlabot dabaszinātņu mācīšanu skolās, tādējādi ieinteresējot un motivējot jauniešus veidot karjeru, saistītu ar zinātni vai inženierzinātni.

Pieteiktajam projektam jāveicina skolēnu interesi par zinātni, jāattiecas uz ikdienas dzīvi un jāveicina izzināšanā un pētniecībā balstītu mācīšanos. Idejai jābūt ar ilgtspējīgu ietekmi, un to jāspēj veikt ikdienas skolas dzīvē par saprātīgām izmaksām.

Pieteikšanās līdz 2018. gada 10. jūnijam, iesūtot aizpildītu konkursa pieteikumu uz e-pastu: skaidrite.bukbarde@zrkac.jelgava.lv.

Atgriezties