Amatnieki un mājražotāji saņem radošuma balvas "Ideju spogulis – 2017"
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

2017. gada 12. decembrī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) notika 7. Zemgales reģiona amatnieku un mājražotāju Kontaktbirža, kurā jau otro reizi tika piešķirtas radošuma balvas “Ideju spogulis – 2017”.

Balvas pasniedza un Kontaktbiržas dalībniekus uzrunāja Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš,  atzinīgi novērtējot amatnieku un mājražotāju veikumu. Viņš rosināja pasākuma dalībniekus neapstāties savā radošumā, uzdrīkstēties, lai sasniegtu izvirzītos mērķus.

Balvu par veiksmīgu idejas un dizaina risinājumu saņēma Dace Rozenlauka no Jelgavas. Dace radījusi jaunas attīstošās rotaļlietas. Dace atzīst, ka bērniem runas attīstībai ir ļoti būtiski vingrināt sīko motoriku jeb roku pirkstiņus, lai attīstītos tauste, pincetes veida tvēriens, roku veiklība. Tāpat pirkstu vingrinājumi uzlabo bērna smadzeņu darbību un būtiski palīdz rakstīšanas iemaņu apgūšanā. Ar Daces veidotajām attīstošajām rotaļlietām bērns var ne tikai attīstīt sīko motoriku, bet arī mācīties pazīt ciparus un burtus, rakstīt un rēķināt. Visas attīstošās rotaļlietas bērniem veidotas no dabīgiem materiāliem.

Elmārs Cīrulis no Jelgavas ieguva balvu par dizaina risinājumu. Uzņēmēji, kas pārzina šo jomu, atzīmēja profesionalitāti un radošu, mērķtiecīgu jauno tehnoloģiju izmantojumu produktu tapšanā, lai klienti saņemtu tikai augstas kvalitātes produktu.

Balvu par radošu pieeju saņēma Pārolaines pārstāves Ilze Kalāce-Bērziņa un Ieva Biķe, kas radījušas smalko musli - pilnvērtīgu un sabalansētu pārtikas produktu, kuram papildus netiek pievienots cukurs, tas ir pietiekami salds, lai garšotu gan bērniem, gan pieaugušajiem. Kā atzīmēja pārtikas tehnoloģiju speciālisti, tas ir inovatīvs produkts, kāds līdz šim tirgū nav sastapts.

Māris Šermuks no Auces sadarbojas ar zinātniekiem, piedāvājot pārbaudītus, pēc zinātnieku secinājumiem un ieteikumiem izstrādātus, daudzveidīgi izmantojamus produktus no irbenēm. Viņš saņēma  balvu par idejas izstrādi.

Par idejas pieteikumu balvu saņēma skolēnu mācību uzņēmums no Jelgavas Valsts ģimnāzijas, kuru pārstāvēja Sintija Turkopole, Amanda Šīna un Aiva Birne. Skolēnu mācību uzņēmums izstrādājis praktiskus un daudzfunkcionālus, vizuāli pievilcīgus mitrumu neuzsūcošus pledus.

Tika pasniegti arī vairāki atzinības raksti: Agitai Berķei-Bergai (želejkonfektes) no Ozolniekiem par veselīga mūsdienīga produkta radīšanu, jelgavniecei Selgai Zīlītei-Grasei (paššūti apģērbi un aksesuāri ar atstarojošām zīmēm, t-krekli ar atstarojošām zīmēm) par funkcionālu izstrādājumu radīšanu, Kristīnei Kalējai no Jaunjelgavas (personalizētas dāvanas un suvenīri) par augstas kvalitātes izstrādājumu veidošanu, Līgai Bergai (atstarotāji, dizaina elementi no pārstrādātām naglām un skrūvēm) no Slokas par funkcionālu produktu atraktīvu risinājumu un rīdziniecei Kristīnei Beļskai (no lietotām pudelēm grieztas sveces, svečturi) par zaļo domāšanu.

Galerija

Amatnieki un mājražotāji saņem radošuma balvas "Ideju spogulis - 2017"
Atgriezties