VID informē seminārā par sabiedriskā labuma organizāciju uzraudzības aktualitātēm
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

2017. gada 5. decembrī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) sadarbībā ar VID tika aizvadīts seminārs "Sabiedriskā labuma organizāciju uzraudzības aktualitātes". Pasākumu apmeklēja vairāk kā 60 personas, kas šobrīd jau ir kādā no esošajām biedrībām vai plāno tādu nodibināt. Apmeklētāji ieradās no dažādām Latvijas pilsētām: Rīga, Jūrmala, Jelgava, Dobele, Eleja, Jaunpils, Saldus, Tukums, Sesava un Bauska, kā arī no Jelgavas novada un Ozolniekiem.

Pasākuma ievadā VID Jelgavas klientu apkalpošanas centra vadītāja Arta Segliņa klātesošos informēja par gaidāmajiem semināriem, kas tiks rīkoti sadarbībā ar ZRKAC, kā arī informēja par konsultāciju laikiem VID Jelgavas klientu apkalpošanas centrā.

Semināra laikā dalībniekiem tika sniegta gan teorētiska, gan praktiska informācija. Semināra teorētiskajā daļā Ilona Torgišova, VID Nodokļu pārvaldes Juridiskās daļas vadītāja vietniece, iepazīstināja klātesošos ar sabiedriskā labuma organizāciju uzraudzības aktualitātēm, to vispārējiem nosacījumiem un juridiskajiem aspektiem. Savukārt semināra otrajā daļā VID Nodokļu pārvaldes Juridiskās daļas galvenā nodokļu inspektore Mārīte Grandāne informēja par kārtību, kādā tiek aizpildīti sabiedriskā labuma organizāciju darbības gada pārskati, un kādas ir visbiežāk pieļautās kļūdas šo pārskatu aizpildīšanā.

Semināra dalībnieki pasākuma laikā varēja iepazīties ar uzraudzības aktualitātēm sabiedriskā labuma organizācijām ne tikai no teorētiskās, bet arī no praktiskās puses – izskatot gan konkrētus piemērus, gan arī saņemot atbildes uz visiem interesējošajiem jautājumiem gan semināra laikā, gan pēc tā, vēršoties pie VID pārstāvēm individuāli.

Galerija

VID seminārs "Sabiedriskā labuma organizāciju uzraudzības aktualitātes"
Atgriezties