Zinātnieku nakts Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) 29. septembrī sadarbībā ar Jelgavas pilsētas skolām pirmo reizi Jelgavā organizēja pētnieku nakts aktivitātes mazajiem pētniekiem – pirmskolas un sākumskolas skolēnus ar vecākiem.

Šajā vakarā ZRKAC un Jelgavas skolas piedāvāja apmeklētājiem radošas darbnīcas, interaktīvas nodarbības un aizraujošus demonstrējumus par dažādām ar zinātni saistītām tēmām. Starp vadītājiem bija aktīvākie un radošākie skolotāji no vidusskolām un vecāko klašu skolēniem.

Bērniem un viņu vecākiem tika piedāvāta daudzpusīga un aktuāla aktivitāšu programma – roboti, iepazīšanās ar 3D printera darbu, zobu pastas izgatavošana no dabīgiem materiāliem, ūdens uzņemšana, lieli ziepju burbuļi, Mēness novērošana ar teleskopu, darbu veikšana no periskopa, spiediena, līdzsvara un citu darbību.

Dalībnieku aktivitāte bija liela – pirmās stundas laikā eksperimentos, demonstrācijās un darbnīcās piedalījās vairāk nekā 200 bērnu no dažādām vecuma grupām kopā ar ģimenēm, kā arī klases ar skolotājiem.

Galerija

Zinātnieku nakts
Atgriezties