Patriotisma mēnesī fotoizstāde par izciliem jelgavniekiem

 Visu novembri Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā skatāma lielformāta fotogrāfiju izstāde par jelgavniekiem „MĒS JELGAVĀ UN PASAULĒ”. Tā ir patriotiska, latviska un iedvesmojoša 12 fotogrāfiju izstāde, kas stāsta par izcilām kultūras un mākslas personībām, kas ar savu talantu un profesionalitāti bagātinājuši kultūrtelpu Latvijā un ārpus tās. Izstādi organizē biedrības „Kultūras un mākslas centra „Nātre””.

Turpinot darbu pie izcilo jelgavnieku apzināšanu, projekta veidotājiem ir iecere izdot arī grāmatu, kas stāsta ne tik vien par kultūras un mākslas jomu pārstāvjiem, bet arī uzņēmējiem, politiķiem, sportistiem, izglītības un zinātnes, reliģijas pārstāvjiem, kā arī izcilām ģimenēm un dzimtām. Aicinām ikvienu jelgavnieku līdzdarboties grāmatas tapšanā, palīdzot apzināt mūsu izcilos līdzcilvēkus un iesniegt Jelgavas personību pieteikumus, norādot vārdu, uzvārdu, nozari, īsumā aprakstot veikumu un saistību ar Jelgavu, kā arī minot to, kādēļ šī personība būtu pelnījusi būt starp izcilajiem jelgavniekiem. Īpaši ceram uz jelgavnieku atsaucību, lai atklātu tās personības un viņu dzīvesstāstus, kuri, iespējams, nav nevienā no iepriekšminētajām kategorijām vai nepieder kādai konkrētai profesijai, taču to devums ir izcils. Pretendentu pieteikumus iespējams iesniegt vairākos veidos: aizpildot drukātu Pieteikuma formu ZRKAC foajē 1. stāvā, elektroniski iesūtot uz e-pasta adresi: natre.kmc@gmail.com, vai aizpildot tiešsaistē. Iesniegtie ierosinājumi tiks izvērtēti, lai pēc tam ar personībām veiktu intervijas un veidotu grāmatu.

Lielformāta fotogrāfiju izstādes „MĒS JELGAVĀ UN PASAULĒ” koncepcijas pamatā, ko veidojusi projekta idejas autore, māksliniece Dace Indrika un fotogrāfs Aigars Hibneris, ir trīs elementi – Jelgava, personība, stāsts. Jelgava – tā ir pilsēta, kuru visi fotostāsta varoņi sauc par savējo, pilsēta, kurā tie dzimuši vai uzsākuši savu māksliniecisko darbību. Katra personība ir iemūžināta vidē, kas to visvairāk raksturo vai iedvesmo, kopā veidojot 12 stāstus. Izstāde apmeklētājiem ļaus iepazīties ar interesantām personībām: Jelgavas 4. vidusskolas mūzikas novirziena dibinātājiem Agri un Lienu Celmiem, laikmetīgās mūzikas komponisti Līgu Celmu – Kursieti; modes dizaineri, ilustratori un stilisti Baibu Ladigu – Kobayashi,; 8. Pasaules koru olimpiādes čempiona kora (bērnu kora grupā) diriģenti Artu Jurgenovsku; tenoru Juri Vizbuli; modeli Karlīnu Cauni; operdziedātāju Jāni Kurševu, režisori, dramaturģi Daci Micāni – Zālīti; dzejnieku Kārli Vērdiņu, publicistu, filosofu Ilmāru Šlāpinu; Jelgavas Ādolfa Alunāna teātra režisori Lūciju Ņefedovu,; pirmās Latvijas roka skolas „BJMK” dibinātājiem – Endiju un Zani Rožkalniem, Ievu Reinbergu – Ramiņu un Ervīnu Ramiņu; mākslinieci Kati Seržāni.

Vairāk par izstādi un personībām – www.natre.lv.

Biedrības “Kultūras un mākslas centra “Nātre”” izstāde „MĒS JELGAVĀ UN PASAULĒ” tapusi sadarbībā ar fotostudiju „Hibnerstudio” un Jelgavas pilsētas, Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes „Kultūra”, SIA ”ANRU motors”, stādaudzētavas „DIMZAS” un SIA “Jelgavas Pils aptieka” atbalstu.

Atgriezties