Uzņēmēji aicina uz Metāla svētkiem
Vieta: Pasta sala, Jelgava

Šajā gadā vairāki metālapstrādes uzņēmumi pauduši bažas par labu speciālistu trūkumu metālapstrādes nozarē un tādēļ aicina METĀLA SVĒTKUS izmantot kā iespēju, tiekoties ar uzņēmumu pārstāvjiem, runāt par darba iespējām uzņēmumā, bet jauniešiem, redzot plašo metāla izmantojumu mūsu dzīvē, atrast jomu, kurā gūt izglītību, lai atgrieztos kā jaunie speciālisti - inženieri mūsu uzņēmumos. SIA Mitau Steel valdes loceklis Aģis Upmalis uzsvēra, ka negribas domāt par viesstrādnieku piesaisti, tādēļ aicinām jauniešus izvēlēties veidot karjeru metālapstrādes jomā.

Jau pasākuma laikā darbosies SIA Mitausteel metālapstrādes pakalpojumu un metināšanas darbnīcas, notiks konkursi un aktivitātes. Uzņēmums novērtē, ka nozīmīgi ir  brīvajā laikā attīstīt savu personību, tādēļ ikviens jaunais talants (dziedātājs, mūziķis, dzejnieks, žonglieris u.c.) tiek aicināts pieteikties SIA Mitau Steel stendā,  lai atklātu savu talantu. Mitausteel talantu skatuve atradīsies uz kuģīša “Deizija”.

Svētkos būs iespēja iepazīties ar SIA ADIndustries projektētajām un ražotajām nestandarta metāla konstrukcijām, ar vienu no plašākajiem piedāvājumiem Baltijā frēzēšanas, virpošanas instrumentiem un aprīkojumam pie Duroc Mashine Tool, dažāda veida diskiem, dubultdiskiem un ķēdēm pie SIA Baltyre Latvia, ar visu, kas saistīts ar hidrauliku- pie SIA Hansa – Flex, bet ar inovatīvu produktu- metināšanas galdiem, to iespējām, vienkāršību un efektivitāti- pie Weldingmaster, savukārt  SIA Dinex Latvia – ar izplūdes sistēmu un filtru ražošanu. Uzņēmums piedāvās konkursu par izplūdes sistēmas salikšanu uz laiku. Labākā rezultāta īpašnieku gaida vērtīga balva.  Pie Gaschema būs iespēja uzzināt visu par uzņēmumā ražoto un tirgoto gāzu pielietojumu  metālapstrādē un baudīt tēju ar sauso ledu.

SIA Ramans un Partneri iepazīstinās ar dažādiem metināšanas piederumiem un gāzēm. Pretrūsas apstrādes centrs “Crown Zemgale” sadarbībā ar SIA HCT Automotive nodrošinās iespēju vērot pretrūsas apstrādes paraugdemonstrējumus un pl.12.00 piedalīties lekcijā par metāla koroziju.

Būs pārstāvēta arī dažāda tehnika un transporta līdzekļi. Pirmo reizi Metāla svētkos būs iespēja aplūkot Jelgavu no putna lidojuma, pateicoties SIA Baltijas Helikopters piedāvājumam. SIA Savo būs apskatāmi mini traktori un cita lauksaimniecības tehnika, bet auto jomā - gan SIA Autohaoss paškonstruētais autoevakuators, gan SIA Monta limo Rent limuzīns un citi ekskluzīvi auto, bet visu par autovadītāja tiesību iegūšanu un drošu braukšanu informēs K.Ustupa autoskola.

Būs iespējami testa braucieni ar populārākajiem Møller Auto Krasta Volkswagen modeļiem – pavisam jauno Arteon un Tiguan,  gan Passat, gan Amarok V6 un īpaši ģimenēm aprīkoto Multivan Family , kā arī ar Norde piedāvāto Nissan Qashqai. Gan Møller Auto Krasta, gan SIA Norde piedāvās arī loterijas. Eksperts, izgudrotājs Miervaldis Rozenbergs demonstrēs paškonstruētu elektrovelosipēdu “SENTRI”, bet SIA Kanclers – piedāvās iepazīt ikdienā populārāko velosipēdu klāstu.

Neizpaliks arī krāsaino metālu un cēlmetālu apstrāde, par ko zinoši būs SIA Dēva pārstāvji. Darbosies metālkalšanas darbnīcas, ko vadīs Milvydas Gedraitis, Gintautas Ramonas, Jānis Pūce  no Tautas lietišķās mākslas studija "Zīle". Uldis Stelps demonstrēs  kā top burbuļsaktas. Amatnieki, meistari un mākslinieki - Dina Aļekperova, Kristīne Dijeva-Drosake, Georgs Gražuls, Gints Haņeckis, Juris Pilmanis, Edgars Skulte, Aelita Stelpe, Arnis Urķis, piedāvās gan etnogrāfiskas un autentiskas, gan stilizētas senās Baltu rotas, gan metālkalumus mājai, pirtij un dārzam, arī dārza un virtuves instrumentus. Aldis Anže rosinās rast jaunas idejas, demonstrējot kā metāllūžņi ieguvuši otro dzīvību, pārtopot priekšmetos, dizaina elementos, apgaismes ķermeņos, piemēram- daudzfunkcionālā traktoriņā, vilcienā vai dzelzceļa stacijā vai arī - kā no gultņiem, skrūvēm, uzgriežņiem un ķēdēm tapuši priekšmeti - krājkasītes, vīna statīvi, zīmuļu asināmie, robotiņi, motocikli , ko piedāvās Andris Volmanis u.c. Zepter International Baltic piedāvās metāla traukus un uzglabāšanas sistēmas, bet Egons Briģis - kurmju slazdus. Būs iespēja vērot - kas jauns Jelgavas ugunsdzēsības vēstures ekspozīcijā un N-Travel tūrisma piedāvājumā.

Savukārt Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde piedalīsies ar informatīvo stendu - māja pirms un pēc renovācijas, bet SIA Jelgavas Ūdens, informējot par paveikto pilsētā, dos iespēju veldzēties ar auksta ūdens malku.

Atgriezties