Pozitīvas izmaiņas fiziskajā labsajūtā

2017. gada 15. augustā Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) notika pirmā nodarbība semināru ciklā par darbspēju saglabāšanu un regulāru fizisko aktivitāšu nozīmi “Strādā vesels”. Šis cikls ir viena no četrām programmām, kuras jelgavnieki var apgūt ZRKAC ESF projekta „Kompleksu veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Jelgavas pilsētā, I kārta” (Nr. 9.2.4.2/16/I/085) ietvaros.

“Strādā vesels” ir iekļautas divas izglītojošas lekcijas ārsta rehabilitologa vadībā un desmit veselību veicinošas vingrošanas nodarbības.

Teorētiskās lekcijas pasniedz Solveiga Rudmieze, fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārste, Zemgales veselības centra Rehabilitācijas nodaļas vadītāja, Cigun un Taidzi cjuaņ instruktore. Praktiskās nodarbības vada Ingūna Šmite, sertificēta Zemgales veselības centra Rehabilitācijas nodaļas fizioterapeite, Bobota terapijas un medicīniskās teipošanas speciāliste.

S. Rudmieze dalībniekus pirmajā lekcijā stāstīja par veselīgiem ikdienas ieradumiem un kā tos izkopt, lai nodrošinātu augstas darba spējas, un par galvenajiem darba vides riska faktoriem. Nākošajā lekcijā tiks runāts par patstāvīgi veicamajiem pasākumiem sevis atveseļošanai, tai skaitā par netradicionālās medicīnas iespējām.

Praktiskajās nodarbībās Ingūna Šmite piedāvās ikdienas vingrošana kompleksu veselības profilaksei desmit treniņnodarbību apjomā. Vingrojumu kompleksi ļauj mazināt fizisko un emocionālo pārslodzi, uzlabojot gan darbspējas, gan dzīves kvalitāti kopumā. I. Šmite iepazīstinās arī ar vingrojumiem, kurus iespējams ērti un vienkārši veikt darba vietā un mājas apstākļos. Dalībnieki gūs izpratni par kustību ergonomiku un daudzveidību, ko iespējams integrēt ikdienas aktivitātēs, lai dalībnieki sajustu pozitīvas pārmaiņas savā fiziskajā labsajūtā.

Galerija

Izglītojoša fizisko aktivitāšu programma veselības profilaksei un darbspēju uzturēšanai “Strādā vesels!”
Atgriezties