Seminārs vecākiem par digitālā laikmeta izaicinājumiem
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) 28. martā E-prasmju nedēļas ietvaros notika seminārs vecākiem "Izaicinājumi vecākiem digitālajā laikmetā". Dalība seminārā bija bez maksas – to piedāvājam klientiem kā dāvanu mūsu 20 gadu jubilejā.

21. gadsimta straujā tehnoloģiju attīstība ienāk arī ģimenes ikdienā. Bērni vairs nenodala reālo un digitālo pasauli kā divas atsevišķas, bet gan uztver tās kā vienotu kopumu, kas viena otru papildina. Digitālā vide dod iespēju attīstīt jaunas prasmes, bet vecākiem ir jādomā par atbildīgu digitālo tehnoloģiju lietošanu ģimenē. Tas ir izaicinājums vecākiem!

Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Datoru sistēmu katedras vadītāja, Tatjana Rubina pastāstīja semināra dalībniekiem par IT nozares daudzveidību un tajā strādājošajiem nepieciešamajām prasmēm, kā arī par IT izglītības iespējām, ko piedāvā LLU. Lai lauztu stereotipus par IT nozares speciālista darbu, lektore kā piemērus minēja vairākus LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātes absolventus un viņu veiksmīgās karjeras dažādos Latvijas un starptautiska mēroga uzņēmumos.

Jelgavas Valsts ģimnāzijas skolas psiholoģe, Judīte Iliško un Jelgavas Valsts ģimnāzijas sociālā pedagoģe, Santa Ločmele skaidroja digitālo tehnoloģiju lomu bērnu un jauniešu ikdienā un „digitālo plaisu”, kas bieži neļauj vecākiem pienācīgi novērtēt, cik nozīmīgas šīs tehnoloģijas ir mūsdienu bērniem un jauniešiem. Viņas runāja par atbildīgu digitālo tehnoloģiju lietošanu ģimenē un dažādām metodēm, kā to panākt. Lektores stāstīja arī par viedierīču priekšrocībām un trūkumiem un atbildēja uz klātesošo jautājumiem.

Lektores bija sagatavojušas arī izdales materiālus, kas var palīdzēt vecākiem nodrošināt atbildīgu digitālo tehnoloģiju lietošanu ģimenē, piemēram, „Viedierīču lietošanas līgums”, ko vecāki noslēdz ar bērniem, un „7 drošības pasākumu soļi vecākiem”.

Galerija

Seminārs vecākiem par digitālā laikmeta izaicinājumiem
Atgriezties