Digitālā darbnīca uzņēmējiem
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

E-prasmju nedēļa uzņēmējiem Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā tika atklāta 28.martā ar MMU Digitālo darbnīcu.

Nākamie pieci gadi tiek prognozēti kā digitālās ekonomikas gadi, un vairumam Latvijas uzņēmumu var būt izšķiroši, jo tehnoloģiju atbalsts biznesā var sniegt priekšrocības, salīdzinot ar citiem uzņēmumiem.

Signe Briķe, SIA “Baltijas Datoru akadēmija” projektu vadības nodaļas vadītāja informēja par mācību iespējām mazajiem, mikro uzņēmumiem un pašnodarbinātajiem, saņemot valsts atbalstu mācību kursu apguvei. Turpinājumā SIA “Baltijas Datoru akadēmija” pasniedzējs stāstīja par mājas lapu kā uzņēmuma vizītkarti un tās veidošanu, bet AS “Datorzinību centrs” pasniedzēja Svetlana Baigozina deva padomus – kā analizēt biznesa rezultātus ar datu analīzes rīku Power BI. Šis rīks var palīdzēt, ja ikdienā ir nepieciešama aktuālākā informācija par klientiem, par preču vai pakalpojumu apgrozījumiem, darījumiem, pasūtījumiem vai pirkumiem, par noliktavā esošiem preču krājumiem, par uzņēmuma naudas plūsmām. Pasniedzēja izklāstīja Power BI darbības principus: savienojumu izveidošana ar datiem, datu apstrāde, analīze un aktuālo datu vizualizācija skaitliskā vai diagrammu veidā informācijas panelī.

Atgriezties