Alisas Gibet personālizstāde "Mana pasaule"

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centra 1. stāva foajē no 5. decembra līdz 20. janvārim apskatāma Alisas Gibet izstāde "Mana pasaule".

Biogrāfija

Alisa Gibet ir dzimusi 1979. gadā Sanktpēterburgā, kur ieguvusi klasisko izglītību mākslas jomā. No 1989. gada līdz 1996. gadam mācījusies B.V. Johansona vārdā nosauktajā Sanktpēterburgas Valsts akadēmiskajā mākslas licejā. No 1997. gada līdz 2003. gadam viņa studēja I. E. Repina vārdā nosauktajā Sanktpēterburgas akadēmiskajā mākslas, tēlniecības un arhitektūras institūtā. Māksliniece pilnveidojusi savas iemaņas arī meistarklasē pie profesora M. M. Devjatova. Alises Gibet darbi tikuši izstādīti Krievijā, Vācijā, Ķīnā, Holandē, Grieķijā un Lielbritānijā. Māksliniece iedvesmojusies no tādiem māksliniekiem kā Rubenss, Zorns, Klimts, Saržents, K. Monē, Degā. Savus darbus veido eļļas, pasteļu krāsu tehnikā, izmanto arī ogles zīmuli.

Skaistums un mistērija

Izstādē “Mana pasaule” apskatāmie darbi tapuši dažādos laika posmos un tematiski pirmajā brīdī šķiet atšķirīgi. Savos darbos ar dažādiem mākslinieciskiem līdzekļiem viņa cenšas noņemt mistērijas plīvuru, attēlojot iedvesmojošo sievietes skaistumu, spēku un neierobežoto varu, kas paslēpusies maigā būtnē.
Mākslinieci aizrauj balerīnas tēls, kurā ķermeņa skaistums un pilnība savienojas ar trauslu graciozitāti un lielu iekšējo spēku. Tāpat mākslinieces daiļradē ir sastopami portreti – melnbalti grafiski darbi, kas smalki atklāj cilvēka iekšējo pasauli.
Alisa Gibet ir jauna, daudzsološa māksliniece ar aktīvu attieksmi pret dzīvi, pastāvīgi meklējot ko jaunu. Uzmanība pret apkārt notiekošo, talants un meistarība ļauj radīt neaizmirstamos, harmoniskos, gaišos darbus.

Vairāk par mākslinieci un viņas daiļradi varat uzzināt šeit.

Atgriezties