Ko nozīmē būt saimnieciskās darbības veicējam
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

2016. gada 4. oktobrī seminārs jaunreģistrētajiem nodokļu maksātājiem Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC), kas tika organizēts sadarbībā ar VID, pulcēja vairāk kā 100 interesentus no Jelgavas, Jelgavas novada, Ozolnieku novada, Rīgas, Ķekavas, Iecavas, Bauskas, Dobeles un Rundāles.

VID Jelgavas klientu apkalpošanas centra vadītāja Arta Segliņa, atklājot pasākumu, uzsvēra, ka viens no VID uzdevumiem ir izglītot nodokļu maksātājus, palīdzēt un atbalstīt, tādēļ katra mēneša pirmajā otrdienā notiks šādi – sadarbībā organizēti pasākumi, bet ZRKAC Uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītāja Līga Miķelsone aicināja uz sadarbību nākamo pasākumu satura veidošanā.

VID galvenā nodokļu inspektore Diāna Cīrule akcentēja būtiskākos jautājumus, kas aktuāli ikvienam saimnieciskās darbības veicējam – nodokļa par saimnieciskās darbības ienākumiem maksāšanas veidi un būtiskākās atšķirības tajos, analizējot katru veidu, to nomaksas kārtību un likmes. Tika runāts arī par saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu uzskaiti, žurnāla aizpildīšanu, attaisnojuma dokumentiem un darījumu reģistrēšanu, kā arī reģistrēšanos PVN maksātāju reģistrā u.c.

Pasākuma laikā VID darbinieces atbildēja uz daudziem jautājumiem, bet, ņemot vērā lielo dalībnieku skaitu, palika arī neuzdoti jautājumi, tādēļ ikviens dalībnieks pasākuma noslēgumā varēja izteikt savus ierosinājumus, aizpildot anketu.

Pamatojoties uz šiem ierosinājumiem, tiks noteikts 1. novembra pasākuma saturs.

Galerija

Seminārs jaunreģistrētajiem nodokļu maksātājiem
Atgriezties