Vienā dienā - vairāk kā trīspadsmit iedvesmas stāsti

2016. gada 13. maija piektdiena bija pieredzes bagāta Jelgavas pilsētas, Jelgavas un Ozolnieku novada uzņēmējām. Šajā dienā biedrības ”Tīne” uzņēmējas Anitas Bulgakovas vadībā sadarbībā ar Zemgales reģiona kompetenču centru organizēja  pieredzes apmaiņas izbraukuma semināru “Sievietes uzņēmējdarbībā - Jelgava 2016”. Pasākumā piedalījās gan pieredzējušās uzņēmējas no biedrības “Tīne”, gan jaunās uzņēmējas, kuras mācījušās inovatīvās uzņēmējdarbības programmā projekta INNOSTARTUP ietvaros - deviņas Jelgavas pilsētas, trīs Ozolnieku, divas Jelgavas novada uzņēmējas. 

SIA “Ķiploku pasaule” saimniece Antra Zeiliņa un viņas ģimene no Dalbes demonstrēja daudzveidīgas ķiploku izmantošanas iespējas - no ķiploku karamelēm līdz “Nešpetnajam ķiplokam”. Ozolnieku novadā mīt arī Liepiņu ģimene, kura pazīstama ar kazas siera ražotni “Līcīši”. Saimniece Māra Liepiņa iepazīstināja ar savu plašo saimniecību un pieredzi ražošanas attīstībā, kā arī piedāvāja degustācijai dažādus kazas piena produktus.

Jelgavā pirmā pieturas vieta bija tējas namiņš “SILVA”, kur uzņēmēja Sandra Blūmane iepazīstināja ar SIA “Viktorija B” biznesa izpratni un piedāvājumu, sniedza ieskatu tējas plašajā pasaulē un aicināja apskatīt kuģīti - peldošo kafejnīcu, kas ir apliecinājums īpašnieku radošajai domāšanai un inovatīvajai pieejai.

Modes nama “Tēma” saimniece Daiga Latkovska viešņas sagaidīja ar vasarīgu krāsu, toņu, tērpu, audumu un aksesuāru bagātību. Viņa stāstīja par savu ceļu biznesā - par veiksmēm, problēmām un uzņēmējdarbības izpratnes veidošanos.

Uzņēmēja Dina Kurzemniece, Pils aptieku tīkla īpašniece, sirsnīgā atmosfērā pastāstīja par savu darba ikdienu, biznesa pieredzi, uzsverot nepieciešamību domāt par veselīgu dzīves veidu, un to, kā viņas uzņēmums sadarbībā ar partneriem iesaistās dažādās rosinošās aktivitātēs. Ekskursijā pa Kanclera namu aicināja SIA "Kanclers plus'' īpašniece Ilva Mieze, iepazīstinot ar veiksmes stāstu, kā no viena veikaliņa ir izaugusi veikalu grupa, kas piedāvā mājīgas lietas - no zīmuļa līdz mēbelēm, uzsverot to, ka nepieciešams nepārtraukti attīstīties, meklēt jaunas pieejas, iespējas un risinājumus.

SIA “Komandors” autoservisa un autodetaļu veikala vadītāja Gita Ķiene pārsteidza ar profesionalitāti, demonstrējot autoservisa plašās iespējas un sniedzot ieskatu jomas specifikā.

Nelielajā Deco Clay (Japāņu ziedu veidošanas mākslas) studijā “Madeira Flowerland” ar lielu aizrautību saimnieko Madara Boldiševica. Pasākuma dalībnieces sajūsmināja dažādi priekšmeti, rotāti ar filigrāni veidotiem ziediem, ziedu pušķi, galda dekorējumi, dažādi aksesuāri. Studijas vadītāja no uzņēmējām saņēma piedāvājumus sadarbībai.

SIA “Karameļu darbnīca” sagaidīja ar karameļu smaržu, laipnām saimniecēm un prasmīgiem meistariem, kuri demonstrēja karameļu gatavošanas mākslu. Ilze Priževoite rosināja ikvienu pasākuma dalībnieci izgatavot savu karameli.

Tālāk ceļš veda uz Jelgavas novada Vilci un Sesavu. Vilcē lielu mīlestību pret savu sētu un ģimeni pauda  Lolita Duge, kura iepazīstināja ar savu ceļu biznesā. “Piparmētru namiņā” saimniece piedāvāja degustēt daudzveidīgo piparmētru ražojumu klāstu un cienāja ar piparmētru tēju. Ināra Mālkalne, Sesavas pagasta zemnieku saimniecības «Blūdži»  saimniece, aizrautīgi stāstīja par savas siera ražotnes izveidi, uzsverot ģimenes nozīmi un ieguldījumu. Izbraukuma semināra dalībnieces nogaršoja dažādus sierus, kā arī īpaši gatavotas bietes un marinētos gurķīšus, kuri tapuši no saimniecībā izaudzētiem dārzeņiem. Zemnieku saimniecībā „Virši” (Mežotne) tika piedavāts nobaudīt produktus, kuri izgatavoti no kaņepēm -  eļļu un staku (apceptas, maltas kaņepes), cepumus un citus izstrādājumus. Dalībnieces labprāt nogaršoja arī Maijas Grosas cidoniju un dzērveņu sukādes.

Vakars noslēdzās ar mierīgu, nesteidzīgu un iedvesmojošu tikšanos Jelgavā, kur viesus gaidīja “Pārlielupes pirtnieki” - Inita un Mareks Babrāni. Viņi iepazīstināja ar pirts rituāla noslēpumiem, kā arī aicināja vasaras mēnešos iesaistīties orientēšanās sacensībās ar laivām.

Diena bija interesanta, piesātināta iespaidiem, pieredzi un atklājumiem, jaunajām uzņēmējām gūstot iespēju kontaktēties gan savstarpēji, gan ar pieredzes bagātiem uzņēmējiem, smeļoties iedvesmu savas uzņēmējdarbības attīstībai.

Galerija

Izbraukuma seminārs “Sievietes uzņēmējdarbībā - Jelgava 2016”
Atgriezties