Spēles People Catching Latvia tests - veiksmīgs
Vieta: Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

2016. gada 30. janvārī  Jelgavā tika testēta spēle People Catching Latvia. Spēles ideja radīta Nordplus projekta INNOSTARTUP (NPAD-2014/10053) kursu ietvaros, apgūstot programmu „Radoša un inovatīva domāšana uzņēmējdarbībā”. Kā tiek atzīts dažādos pētījumos un vērojams dzīvē, arvien vairāk laika cilvēki pavada virtuālajā pasaulē, notiek cilvēku atsvešināšanās. Spēle tiek piedāvāta kā viens no instrumentiem šo problēmu risināšanai. Tā ir Geocaching (slēpņošanas) “attāla radiniece”. Ja spēlē “Geocaching” tiek meklēti galvenokārt dažādi objekti, tad šajā spēlē tiek meklēti cilvēku kontakti.

Gatavojoties spēlei, ikviens tās dalībnieks varēja izvēlēties no sešiem anketu veidiem sev piemērotāko un to aizpildīt. Uzsākot spēli, visi dalībnieki – kontaktu meklētāji sapulcējās, lai saņemtu maršrutus, īsā prezentācijā uzzinātu par spēles būtību un pamatnoteikumiem.

Sešām kontaktu meklētāju komandām bija iespēja darboties kā detektīviem  pēc norādēm atrast konkrētās vietas un cilvēkus uzņēmumos, iestādēs.

Spēles noslēgumā dalībnieki pulcējās, lai apspriestu rezultātus, veiksmīgākie saņemtu balvas, bet galvenais  lai izteiktu savu vērtējumu, ieteikumus tālākai spēles attīstībai.

Kā atzina spēles dalībnieki  kontaktu meklētāji, piedalīties bija ļoti interesanti un aizraujoši, sākot no anketu pildīšanas un  galvas lauzīšanas, lasot norādes un mēģinot saprast, kāds maršruts veidojas, līdz objekta atrašanai, konkrētā cilvēka satikšanai un iespējai mainīties ar kontaktiem. Bija patīkams pārsteigums, ka kontaktu meklētāji visur bija laipni gaidīti  gan Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā, kur bija iespēja aplūkot Kāzu pakalpojumu izstādi un apmainīties kontaktiem ar muzeja direktora vietnieci Mariju Kauperi, gan LLU muzejā, kur ar tā piedāvājumu iepazīstināja muzeja pārstāve un Jelgavas pilsētas un Jelgavas un Ozolnieku novadu tūrisma gide Ina Jurģe. Uzņēmums “N-Travel” ikvienam kontaktu meklētājam uzdāvināja dāvanu kartes ceļojuma pakalpojumiem.

Kontaktu meklētājiem bija jācenšas, lai dažādās sabiedriskās vietās atrastu meklējamos cilvēkus pēc konkrētajām norādēm. Kāds dalībnieks atzina, ka pirms pasākuma bijis ļoti skeptiski noskaņots, bet nu ir skaidrs, ka tas ir lielisks laika pavadīšanas veids. Spēles testa dalībnieki izteica dažādus ierosinājumus, kas tiks ņemti vērā, spēli pilnveidojot.

Ja vēlaties saņemt informāciju par nākamo pasākumu, kas tiek plānots pavasarī, rakstiet uz e-pastu: ilze.saulaja@gmail.com

 

L. Miķelsone
ZRKAC Uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītāja
Projekta “INNOSTARTUP” vecākā eksperte

Galerija

Spēles People Catching Latvia tests
Atgriezties