Kokapstrādes nozares pārstāvju tikšanās
Vieta: Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

2015.gada 15. decembrī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) tikās kokapstrādes nozares uzņēmēji, lai Andreja Domkina, SIA „Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūts”  direktora vadībā, dotos ekskursijā uz topošo  Langervaldes parku. Uzņēmēji uzzināja, ka 20.gadsimta sākumā Langervalda parks (agrākais Šēdiņa krogs) pie Garozes ceļa bijusi populāra jelgavnieku atpūtas vieta. Uz parku no Jelgavas varēja nokļūt pa Lielupi ar mazu tvaikonīti „Huelva”, kura piestātne atradās pie kādreizējā Langervaldes spirta brūža – kilometra attālumā no parka. Langervaldes parkā bijusi mūzikas estrāde, lapenes, soli, galdi un šūpoles, kur bieži vien rīkotas zaļumballes un svētdienās spēlējusi „Valdmaņa kapelle”. Pie parka bijis arī Langervaldes restorāns, kurā ceptas gardas krējuma kūkas.

Šobrīd Langervaldes mežu, ko veido trīs meža kvartāli 50,3 ha platībā, apsaimnieko Latvijas valsts mežzinātnes institūta „Silava” un Latvijas Lauksaimniecības universitātes dibināta publiska aģentūra „Meža pētīšanas stacija”. Projekta ietvaros parka sakārtošanā ir paveikts liels darbs, kas jau pavasarī dos iespēju izmantot šo parku atpūtas nolūkos. Gatis Eglītis, uzņēmuma „Inovācijas koka tiltos un konstrukcijās” direktors kopā ar Andreju Domkinu iepazīstināja pasākuma dalībniekus ar uzņēmuma līdzšinējo pieredzi dažādu projektu īstenošanā, aicināja iepazīties ar uzņēmumā izmantotajām modernām tehnoloģijām un piedāvāja aplūkot eksperimentālu tiltiņu.

Pēc ekskursijas uzņēmēji atgriezās ZRKAC, kur pārrunāja redzēto un nākotnes sadarbības plānus – gan par Zemgales Koka Parka darbību, gan turpmākajiem pasākumiem, gan neklātienē iepazinās ar LLU Tehniskās fakultātes prodekānes Zanes Beiteres-Šeļegovskas vēstuli – informāciju  par jaunu profesionālā bakalaura studiju programmu „Lietišķais dizains un amatniecība” ar divām apakšprogrammām – „Tekstila tehnoloģijas un dizains” un „Koka/metāla tehnoloģijas un dizains”.

Uzņēmēji vienojās, ka viens no kopīgajiem mērķiem ir iesaistīties Langervaldes parka attīstības virzībā – gan ar konkrētiem darbiem, gan idejām, kam arī būs veltīta nākamā kocinieku tikšanās jau jaunajā gadā.

 

Lasīt par tikšanos Jelgavas vēstneša mājas lapā

Galerija

Kokapstrādes nozares pārstāvju tikšanās
Atgriezties