Mūzikas, dejas un skaitļu filozofijas stiprinājums pedagogiem
Vieta: Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) 30. aprīlī notika “Spēka darbnīcas pedagogiem”.

Pedagogi skolēniem māca ne tikai to, kas ietilpst obligātajā mācību programmā, bet arī sniedz izpratni par vērtībām un palīdz orientēties sarežģītu izvēļu priekšā. Lai spētu audzēkņiem nodrošināt labvēlīgu vidi, kas ļautu attīstīt savu personību, skolotājam jābūt harmonijā, izstarojot pozitīvismu. „Spēka darbnīcas” ļāva pedagogiem atjaunot iekšējās rezerves un atalgot viņu pacietību ikdienas darbā, tā bija iespēja smelties iedvesmu mūzikā, dejā un skaitļu filozofijā.

Dot citiem var tikai no sevis, tā uzskata Inese Prisjolkova, grāmatu „Ieelpo laimi un mīlestību”, „Mana laimes dienasgrāmata” autore. Viņa stāstīja par ikdienas laimes sajūtas saglabāšanu un nostiprināšanu sevī, jo mēs esam radīti atvērtai komunikācijai ar citiem. Tāpēc ir svarīgi sevī saglabāt labvēlīgu enerģiju, jo, mijiedarbojoties ar skolēniem, atpakaļ saņemsim to pašu. Mēs esam kā otra spogulis, un prieks ir tikpat „lipīgs” kā citas emocijas.

Lai spētu uztvert katra unikalitāti un atrast atbilstošu pieeju, ir nepieciešamas dažādas prasmes. Vērtīgs bija Andra Urbāna sniegtais ieskats numeroloģijā, kas atklāj indivīda īpašības, intereses, iezīmējot personības portretu un tādējādi kalpojot par lielisku izziņas instrumentu pedagoga darbā apvienojumā ar pieredzi un profesionalitāti.

Vienā no darbnīcām – „Deja – ķermeņa un prāta brīvība” – deju studijas „Oriental Ladies” vadītāja Iveta Vaivade piedāvāja iepazīties ar dažādu stilu dejām, kā arī aicināja uz latino, zumbas un vēderdeju soļu „degustāciju”. Deja ir ķermeņa un prāta savstarpējā saruna,  brīnišķīgs līdzeklis, kas uzlabo garastāvokli un dara brīvu no nemiera, sarūgtinājuma u.c. sajūtām.

Kas gan būtu deja bez mūzikas? Tā sniedz vajadzīgo gaisotni un palīdz sajust dejas ritmu. Ja ikdienas steigā kājas no skriešanas ir nedaudz piekusušas un īsti negrib klausīt deju solim, ir iespēja atslābināties ar mūzikas palīdzību. Kā zināms, skaņa ir vilnis, vibrācija, tā spēj ietekmēt organismu. Ir radīti tādi instrumenti, kas skan dažādās frekvencēs un saskan ar veselas šūnas, Zemes un Visuma vibrācijām. Klausoties šīs skaņas, atjaunojas enerģija, uzlabojas pašsajūta, notiek dziļa relaksācija. Baudot skaņu burvību, pedagogiem bija iespēja iepazīties ar Joga Dass radītajiem unikālajiem instrumentiem Wah Wah un čakrofonu.

Lai arī turpmāk savās ikdienas gaitās pedagogi spētu saglabāt ikdienas laimes sajūtu un vairot pozitīvu enerģiju, jo katram piemīt brīvā griba būt labā garastāvoklī katru dienu!

Galerija

Spēka darbnīcas pedagogiem
Atgriezties