Pasākums pensionētajiem pedagogiem „Atmiņu tilts”
Vieta: Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

2015. gada 22. janvārī Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā notika Jelgavas 750. gadu jubilejai veltīts sarīkojums pilsētas pensionētajiem skolotājiem „Atmiņu tilts”, ko organizēja ZRKAC jauniešu atbalsta grupa „Jaunie līderi”.

Pasākumā piedalījās ap četrdesmit pilsētas pedagogu – senioru, Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, priekšsēdētāja vietnieks Aigars Rublis, jaunieši un Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra pārstāvji. Klātesošos uzrunāja Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, priekšsēdētāja vietnieks Aigars Rublis un ZRKAC direktores vietniece Skaidrīte Bukbārde.

Klātesošie noklausījās piecus atmiņu stāstus, ko bija sagatavojuši pedagogi-seniori. Stāstījumu papildināja „Jauno līderu” veidota vizuālā prezentācija gan ar pašu sagatavotiem fotoattēliem, gan ar fotoattēliem no stāstītāju personīgajiem fotoarhīviem. Rita Brinkus pastāstīja, kā veidojies dzīvojamais kvartāls ap linu kombinātu. Ilga Ziemele kavējās atmiņās par pirmskara skolām Jelgavā, savukārt Dzidra Bērziņa pastāstīja par Jelgavas pedagoģisko skolu. Regīna Lielause pārsteidza jauniešus ar stāstu par kuplo kinoteātru skaitu pirmskara Jelgavā un par tā laika kinorepertuāru.

Tika demonstrēts arī digitālais stāsts par Jelgavas Latviešu biedrību un tās organizētajiem IV Vispārējiem latviešu dziesmu un mūzikas svētkiem, kas notika pirms 120 gadiem - 1895. gadā Jelgavā. Filmas veidošanā piedalījās jelgavnieks, pilsētas vēstures pētnieks, Latviešu biedrības biedrs Modris Ziemelis, kas veicis ļoti lielu izpētes darbu par šo dziesmu svētku norisi un varēja jauniešiem daudz ko pastāstīt un parādīt.

Atmiņu stāstījumi mijās ar priekšnesumiem. Klātesošos priecēja muzikālā apvienība „TirkizBand”, sporta deju klubs „Mītava”, Miks Galvanovskis un Sallija Kļavkalne.

Viesi tika iesaistīti arī aktivitātēs – kopā ar „TirkizBand” visi nodziedāja dziesmu „Uz skolu” un mēģināja rast atbildes uz bilžu viktorīnas jautājumiem par Jelgavu.

Pasākumu atraktīvi vadīja „Jauno līderu” dalībnieki. Noslēgumā visi tika aicināti uz kopbildi.

Pasākuma laikā valdīja mājīga atmosfēra. Viesi, sēžot pie tējas vai kafijas tases, cienājās ar pasākuma atbalstītāju kafejnīcas „Viktorija” un bistro „Silva” sarūpētajiem gardumiem – pīrādziņiem un cepumiem.

ZRKAC jauniešu atbalsta grupa „Jaunie līderi” pateicas pasākuma dalībniekiem. Paldies grupai „TirkizBand”, sporta deju klubam „Mītava”, Mikam Galvanovskim un Sallijai Kļavkalnei par jaukajiem priekšnesumiem! Īpašs paldies Pensionēto skolotāju kluba vadītājai Ilgai Ziemelei, pedagogiem-senioriem Veltai Gelhartei, Ritai Brinkus, Regīnai Lielausei, Dzidrai Bērziņai par sagatavotajiem stāstiem un Modrim Ziemelim par sadarbību digitālā stāsta tapšanā! Paldies pasākuma „Atmiņu tilts” atbalstītājiem – kafejnīcai „Viktorija” un vadītājai Viktorijai Useļonokai, ēdināšanas uzņēmumam „Silva” un vadītājai Sandrai Blūmanei, SIA „Timermaņa Foto” un Gunāram Timermanim!

Galerija

Jelgavas 750 gadu jubilejas atmiņu pēcpusdiena Jelgavas skolotājiem – senioriem
Atgriezties