Veselības universitātē senioriem sākušās praktiskās nodarbības

Aprīlī Veselības universitātes dalībnieki jau noklausījušies teorētiskās lekcijas psiholoģijā, netradicionālajā medicīnā un uzturmācībā, bet no 3. maija seniori blakus teorētiskajām nodarbībām uzsāka praktiskos treniņus nūjošanā un vingrošanā.

Par līdzdalību projektā un iespaidiem pirmajā praktiskajā nodarbībā stāsta pensionēta skolotāja Irēna Skrebele: „Vispirms gribas pateikt lielu paldies visiem tiem cilvēkiem, kas deva iespēju mums, pensionāriem, piedalīties šādās aktivitātes. Pateikt paldies par viņu iejūtību un prasmi radīt brīvu, nepiespiestu, labvēlīgu gaisotni. Kaut arī Veselības universitāte senioriem savu darbību sākusi nesen, manā dzīvē tā radīja jaunu pagriezienu. Tādi zinoši un sirdsgudri lektori, kā Daina Reinfelde, Lolita Neimane un Aleksandrs Matisons ne tikai palīdz gūt jaunas atziņas un zināšanas, bet arī atdzīvina atmiņā sen zināmo, tomēr jau piemirsto. Visvairāk aizkustina tādas praktiskas norādes, kā, piemēram, „izkāpt” no ikdienišķības, vienmuļības, rutīnas, neieslīgt pesimismā, bet sakārtot savu dzīvi, justies tajā „iekšā”, būt aktīvam un vajadzīgam. Kā veidot savas attiecības ar citiem cilvēkiem un rūpēties par savu dvēseli un miesu. Piedalīšanās lekcijās un praktiskajās nodarbībās mums palīdz būt atkal sabiedrībā, tikties ar citiem cilvēkiem un dibināt jaunus kontaktus. Vakar sāku nūjot un jūtos ļoti labi, jo jau pēc pirmā nūjošanas treniņa sapratu, ka šo nodarbi nu gan turpināšu, jo tā ne tikai izkustina muskuļus, bet arī nomierina prātu.

Apakšprojektu finansē Šveices Konfederācija un Latvijas Republika no Latvijas un Šveices sadarbības programmas līdzekļiem paplašinātajai Eiropas Savienībai.

Raksts „Veselības universitātē senioriem sākušās praktiskās nodarbības” ir veidots ar Latvijas un Šveices sadarbības programmas finansiālu atbalstu. Par raksta saturu atbild Jelgavas Pensionāru biedrība.

Atgriezties