Jelgavas pilsētas pedagogu augusta sanāksme
Vieta: Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

2014. gada 27. augustā Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā notika tradicionālā Jelgavas pilsētas pedagogu augusta sanāksme. Tajā piedalījās ap 350 Jelgavas pilsētas izglītības iestāžu vadītāji, viņu vietnieki un pedagogi.

Sanāksmes dalībniekus uzrunāja Jelgavas pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza. Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš sveica pedagogus un prezentēja Jelgavas pilsētas attīstības plānu un izglītības lomu tajā, kā arī ļoti atzinīgi novērtēja Jelgavas 4. vidusskolas bērnu kora- 8. Pasaules koru olimpiādes čempionu un meiteņu kora „Spīgo”- 8. Pasaules koru olimpiādes divu zelta medaļu ieguvēju panākumus. Klātesošos sveica arī Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Aigars Rublis un Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra direktore Sarmīte Vīksna. S. Vīksna pateicās Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolai un Jelgavas 4. sākumskolai par radošu un profesionālu sadarbību 2013./2014.m.g.

Sanāksmē tika sveikti jaunieceltie izglītības iestāžu vadītāji, jaunie pedagogi metodisko apvienību vadītāji. Jelgavas pilsētas sākumskolas metodisko apvienību 2014./2015.m.g. vadīs Jelgavas 4. sākumskolas skolotāja Anita Ornicāne, bet dabaszinību (1.-6.kl.) metodisko apvienību vadīs Jelgavas 4. vidusskolas dabaszinību un bioloģijas skolotāja Ludmila Kudreņicka.

Jelgavas pilsētas skolēnu domes vārdā pedagogus jaunajā mācību gadā sveica Jelgavas Valsts ģimnāzijas skolniece Linda Birziņa.

Otrajā daļā pedagogiem bija iespēja piedalīties trīs lekcijās. Lekciju „21.gs. skolēns un skolotājs. Mācību metodes atbilstoši mūsdienu skolēnu mainīgajām vajadzībām” vadīja Ieva Margeviča – Grinberga, LU docente, vadošā pētniece. Viņa runāja par to, kā atšķiras skolēni, kas dzimuši dažādos laika periodos un kā 21. gadsimta skolotājam izprast šīs atšķirības, un kādas metodes izmantot atbilstoši mūsdienu skolēnu mainīgajām vajadzībām. Par to, kas notiek smadzenēs fizisko kustību laikā un pēc tam, kāpēc ir izdevīgi kustēties, kā arī par jaunākajām metodēm tā dēvētajā apzinātības praksē lekcijā „Kustību un elpošanas brīnumainā ietekme uz mācību procesu” runāja „Latvijas Intelektuālās Attīstības fonda” (LIAF) lektore Ieva Krole. NOODIC Training International apmācību vadītājs Aleksis Daume lekcijā „Panākumu domāšanas stratēģija” stāstīja un demonstrēja unikālu problēmu risināšanas tehnoloģiju, vienu no visspēcīgākajām komunikācijas stratēģijām, ļoti efektīvu veidu, kā padarīt domāšanu par patiešām “pozitīvu”.

Pēc sanāksmes mācību priekšmetu skolotāji tikās savās metodiskajās apvienībās, lai pārrunātu jaunajā mācību gadā kopīgi veicamos darbus.

Veiksmīgu un radošām idejām bagātu 2014./2015.m.g. mācību gadu!

Galerija

Jelgavas pilsētas pedagogu augusta sanāksme
Atgriezties