Kursu dalībnieki prezentē digitālos stāstus
Vieta: Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

2014. gada 1. jūlijā Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra (ZRKAC) lielajā zālē savus digitālos stāstus prezentēja projekta “Telecentre Multimedia Academy” kursu dalībnieki: vispārizglītojošo skolu skolotāji, bibliotekāri, IKT pasniedzēji un jaunieši. Kino operatora, filmu veidošanas kursu vadītāja Daiņa Juragas un režisores, filmu kritiķes Lienes Lindes vadībā viņi teorētiski un praktiski apguva filmas satura plānošanas, filmēšanas, intervēšanas un video montāžas prasmes.

Kursu rezultāts ir pieci digitālie stāsti: „Vasaras skoliņa", „Kopā gudrāk, kopā jautrāk”, „Mācīties ir viegli”, „Betija un Opītis”, „Manas skolas stāsts: inženieri” un  „52 ceļi uz zinātni”. Tie visi ir īsi video, ko jebkurš interesents var noskatīties šeit.

Noslēguma pasākumā kursu dalībnieki uzsvēra, ka ir apguvuši dažādus filmēšanas paņēmienus un iemācījušies plānot video veidošanas norisi. Veiktais darbs devis izpratni par to, ka filmēšana ir tikai neliela filmas veidošanas procesa daļa – daudz laika jāvelta filmas projekta izstrādei un safilmētā materiāla montāžai.

Kursu pasniedzēji pauda prieku un lepnumu par to, ka dalībniekiem šajā īsajā laika periodā, kas bija atvēlēts mācībām, izdevies izveidot kvalitatīvus video nevis par to, kas sanāk, bet par to, kas interesē un aizrauj.

ZRKAC direktore Sarmīte Vīksna pasniedza apliecības kursu dalībniekiem, pateicās pasniedzējiem pa ieguldīto darbu un izteica atzinību par to, ka šajos kursos ne vien gūtas zināšanas, kas var tikt izmantotas nākotnē, bet arī izveidots gatavs darba rezultāts.

Kursi tika īstenoti projekta „Telecentre Multimedia Academy” (Nr. 526752-LLP-1-2012-1-BE-GRUNDTVIG-GMP) ietvaros. Tā  mērķis ir nodrošināt iespēju multimediju prasmju pilnveidošanai pieaugušajiem. Latviju kā partneris projektā pārstāv Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija, kas apmācību procesu bija uzticējusi veikt ZRKAC.

 

Galerija

Digitālo stāstu pirmizrāde
Atgriezties