Jelgavas pilsētas Amata meistaru godināšana – 2014
Vieta: Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

Jelgavas pilsētas svētku ietvaros 2014. gada 27. maijā Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra (ZRKAC) mazajā zālē norisinājās Jelgavas pilsētas Amata meistaru godināšana.

2013. gadā ZRKAC sadarbībā ar Latvijas Amatniecības kameru un ar Jelgavas pilsētas Domes atbalstu sāka apzināt Jelgavas pilsētas amata meistarus. Pirmajā gadā pieteicās 31 amata meistars, bet šajā gadā – 21 amata meistars, kuri pārstāvēja 13 amatus: rotkaļa, pinēja, mežģīņu darinātāja, skursteņslauķa, automehāniķa, transporta līdzekļu krāsotāja, automobiļu skārdnieka, mēbeļu galdnieka, stila mēbeļu modelētāja, izšuvēja, mašīnizšuvēja, audēja un friziera.

Pasākuma dalībniekus uzrunāja Jelgavas pilsētas Domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, rosinot amatniekus turēt godā savas prasmes un nodot tās tālāk jaunajai paaudzei, uzsverot katra amata nozīmīgumu. Priekšsēdētājs izteica sarūgtinājumu par to, ka visa mūsu izglītības sistēma tendēta uz izpildītāju audzināšanu, tādēļ, lai tas tā nebūtu, kopīgi jāstrādā pie tā, lai jauniešos radītu interesi būvēt, veidot, izzināt. Andris Rāviņš uzsvēra, ka tikai šāda pieeja jauniešus var padarīt darba tirgū derīgus un atturēt no aizbraukšanas uz ārzemēm.

ZRKAC direktore Sarmīte Vīksna, kopā ar Domes priekšsēdētāju izsniedzot plāksnītes vēlreiz akcentēja galveno šī pasākuma mērķi, aicinot ikvienu amata meistaru pielikt šo plāksnīti pie sienas un lepoties ar savu amata prasmi, uzsverot, ka Jelgavas pilsēta lepojas ar saviem amata meistariem un viņu amata prasmi.

Latvijas Amatniecības kameras prezidents Vilnis Kazāks mudināja klātesošos meistarus neliegt savas zināšanas sekotājiem, atzīstot, ka meistarībai ir mūžības misija. Viņš tāpat akcentēja, ka Latvijai nozīmīgs ir katrs cilvēks, katrs amata meistars, jo dzīvojam nelielā valstī, un uzsvēra, ka dzīvē ir pārliecinājies, ka darbošanās amatniecības laukā uzlabo veselību un pagarina cilvēka mūžu.

Savukārt ZRKAC Uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītāja Līga Miķelsone atzina, ka pasākuma laikā, tā pa īstam tika sajusts, cik mūsu pilsēta ir bagāta ar čakliem, radošiem, atsaucīgiem un izciliem amata meistariem. Patīkams pārsteigums bija mežģīņu darinātāja amata meistares Marijas Konovas dāvana, sagaidot Jelgavas 750 jubileju – brīvprātīgais darbs gada garumā, mācot programmu„Ieskats knipelēšanas pasaulē”.

Pasākums noslēdzās ar novēlējumu: „Domāsim un darīsim kopā!”

Arī nākamgad tradīcija tiks turpināta, tāpēc amata meistari aicināti pieteikties un arī izteikt savas idejas tālāki sadarbībai. To var izdarīt pa e-pastu liga.mikelsone@zrkac.jelgava.lv, pa tālruni 63012155, 63012169 vai personīgi ZRKAC Uzņēmējdarbības atbalsta nodaļā.

Vēl par šo pasākumu var lasīt:

http://zz.diena.lv/vietejas-zinas/jelgava/sogad-sveic-21-amata-meistaru-179689

http://www.jelgavasvestnesis.lv/page/54?news_id=24872

http://www.jelgavniekiem.lv/?act=4&art=33766

Galerija

Jelgavas amata meistaru godināšana
Atgriezties